mult media.PNG

A Vancouver based multi-media design and advertising company starting up in Calgary, the project intended to re-invent the traditional 'corporate office', creating an atmosphere employees and clients felt valued and unrestrained.

multi perspective graphic.PNG

OFFICE DESIGN | SECOND YEAR

Corporate Office

CONCEPT

1206355a483ec7c8b202a1bef4e51316_edited.

URBAN

6120c27cbeab71b7d1833738ad5162b8_edited.

UNRESTRAINED

656c7dc7e6258004f95828336c806be9.jpg

DYNAMIC

05ccb6b54abeec20b442760bd8082649_edited.

COLLABORATIVE

4721fc1a32516c05ca32ef8b854fa727_edited.

BOLD

T

     hough graffiti often carries a negative connotation credited to street gangs and convicts, it can oppositely be understood as an expressive art form.  Still, those closed off to the movement see vandalized bus stops and tagged alleyways, rather than political statements and individual expression, both of which contribute to a sense of community. 

Multiplied Media is a Vancouver based multi-media design and advertising company specializing in visual communication, who believe and encourage all types of artistic expression.  Their brand targets those looking for honest and provocative insights, presented in a professional and polished manor.  They aim to fuse deliberate commentary on current events and social issues with brand sophistication and humour.  The company carries a strong online presence, savvy both in social media and social networking.   As the company expands into the mainland and away from the west coast, they aspire to create a space free of artistic restraint, where clients and employees sense value and belonging. 

Located within the trendy and cultured area of Calgary’s Beltline district, the Pilkington Paint and Glass Warehouse was chosen as the backdrop for Multiplied Media’s dynamic satellite office.  The building provides a raw, industrial backdrop to the company’s vibrant and modern image, and will merge both in the new design.  Inhabiting the fourth floor of the historic warehouse, the new office will feature open, collaborative spaces, and innovative, sustainable design.  Clients will step into an engaging reception, bordered with warm light and thought provoking art.   Warm neutral tones and materials will be challenged throughout, using bold impression pieces, such as murals, graffiti, and pop art.

 

 

 

Floor Plan

Located on the fourth floor of a heritage building, the plan was designed with collaboration in mind, translatable through a large lounge, and smaller groupings meant to encourage socialization.

AUTOCAD | PHOTOSHOP

OFFICE FLRPLN.PNG
OFFICE FP CAD.PNG

ELEVATIONS

Bold prints and provocative art work with the bones of the heritage building to create balance, and a casual, yet polished feel.  Large, windows bring in natural light, dispersed easily through the open and airy workstations.

AUTOCAD | PHOTOSHOP

OFFICE ELE 3.PNG

DIV. ASSOCIATE OFFICE ELEVATION

OPEN WORKSTATIONS ELEVATION

OFFICE ELE 1.PNG

EMPLOYEE KITCHEN ELEVATION

OFFICE ELE 2.PNG

MEETING LOUNGE ELEVATION

PERSPECTIVES

A large reception desk backed in a bold print welcomes in clients and employees, while furniture is kept playful and light. 

SKETCHUP | TWINMOTION

multi%20perspective%20graphic_edited.jpg

RECEPTION PERSPECTIVE

Image 03.png

ASSISTANT WORKSTATION PERSPECTIVE